Despre cereale integrale

despre-cereale-integrale.jpg

Probabil stiati deja ca cerealele integrale, nerafinate, sunt cel mai valoros furnizor de energie pentru organism.

Graul, mai ales cel integral, este, in principiu, o cereala sanatoasa. Dar consumat in exces, sub diferite forme, poate duce la cresterea greutatii, intoleranta si alergii alimentare. De aceea nutritionistii recomanda azi inlocuirea lui cu alte cereale benefice cum sint orezul brun, amarantul orzul, meiul, kamutul, porumbul, secara, quinoa, ovazul sau hrisca.

Poate ati aflat si ca ovazul, o importanta sursa de vitamine B complex, este cereala cea mai bogata in grasimi benefice care favorizeaza scaderea in greutate. Si ca, recent redescoperita quinoa contine toti aminoacizii esentiali fiind o proteina mai completa si mai usor de digerat decit carnea. Ca amarantul are mai mult calciu si magneziu decit laptele de vaca.

Ceea ce probabil nu stiti inca este ca alimentatia inteligenta a individului suprasolicitat de azi nu mai e doar o poveste din cartile de nutritie. Toate aceste cereale cu valori nutritive si curative desosebite le puteti gasi din aceasta toamna la Pukka Food. Impreuna cu cea mai buna garantie a calitatii lor: certificarea ecologica. O punga de quinoa alba sau rosie din Bolivia costa 16 lei. 250 de grame de amarant doar 8 lei. O punga de faina de mei doar 10,5 lei.

Pentru ca la Pukka Food mincarea este hrana, energie, bucurie.