Mic ghid verde pentru parinti evoluati

mic-ghid-verde-pt-parinti-evoluati.jpg

Mic ghid verde pentru parinti - sau citeva lucruri marunte dar importante pe care poti sa le faci pentru o viata de familie sanatoasa si armonioasa.

Gateste pentru tine si familia ta cit poti de des. Cere ajutorul copiilor - vei descoperi ca sint incintati sa o faca si ca perspectiva lor asupra mincarii se schimba - vor deveni mai curiosi, mai deschisi si mai toleranti cu noutatile.

Citeste etichetele produselor! Cumpara cit poti de des mancare bio - chiar si o masa pe zi poate insemna o mare diferenta!

Include in alimentatia ta superalimente - alimente cu valoare nutritiva si terapeutica deosebita cum sint quinoa, pulberea de ovaz, algele, semintele de in, boabele de cacao, uleiul de cocos, etc...

Maninca mai putina carne, daca se poate bio. Cererea insatiabila a dus la industrializarea productiei de carne conventionala in detrimentul substantial al calitatii.

Evita mincarea procesata sau semipreparata.

Preocupa-te sa controlezi si sa reduci permanent consumul de zahar - mare parte din alimentele conventionale din comert contin zahar adaugat chiar si acolo unde nu te-ai astepta... (de exemplu, sosurile)

Cumpara cosmetice care nu contin parabeni sau SLS - substante chimice care se absorb rapid prin piele, interfereaza cu activitatea hormonilor, produc iritatii ale pielii si sint retinute in tesuturi si organe.

Cumpara cu cumpatare si discernamint, doar lucruri necesare. Nu iesi la plimbare prin magazine fara rost, nu te lasa furat de oferte, design-uri imbietoare si fleacuri ieftine si inutile care te incinta pe moment dar care vor sfirsi aruncate prin cutii si sertare.

Alege intotdeauna obiecte din materiale naturale: jucarii din lemn, haine din bumbac (ideal fair trade si organic), pungi de bumbac in locul celor de plastic, parchet in loc de mocheta...

Repara lucrurile stricate, nu te grabi sa le arunci la gunoi. Vopseste si redecoreaza mobila veche. Foloseste creativ obiectele: muta la baie un tablou de care te-ai plictisit - il vei vedea intr-o lumina noua. Transforma o cana ciobita in ghiveci de flori. Picteaza o farfurie si atirn-o pe perete.

Recicleaza cit mai mult posibil. Si nu e vorba numai de gunoi. Da mai departe, schimba cu familia, cu prietenii sau cu cei care au nevoie lucrurile si hainele care nu-ti mai folosesc.

Renunta cit poti mai des la masina si mergi pe jos, cu rolele sau cu bicicleta - este benefic pentru sanatatea ta, pentru portofelul tau si pentru aerul pe care-l respiri.

Trateaza-te cit mai mult posibil prin metode alternative. Nu te repezi sa cumperi medicamente pentru orice fleac. Informeaza-te din timp - cumpara o carte despre posibilitati de vindecare naturala, cauta un homeopat sau un medic naturist atestat.

Imbratiseaza-ti si saruta-ti copiii cit mai des - dragostea declarata nu e niciodata un motiv de rasfat. Redu la minim timpul petrecut in fata televizorului in favoarea timpului petrecut impreuna: plantati impreuna ceva pe balcon sau in gradina, citeste-le povesti, invata-i lucruri despre natura si ecologie.

Bucura-te de anotimpuri! Fa din fiecare mic eveniment din viata ta mare prilej de sarbatoare!