Despre semintele de in
SEMINTELE DE IN
un superaliment vedeta al dietelor de detoxifiere si nu numai! Folosite initial in scopuri medicale, semintele de in au devenit din ce in ce mai des utilizate in alimentatia zilnica pentru efectele lor nutritive si preventive.
Fiind o sursa generoasa de acizi grasi Omega 3, Omega 6 si fibre sunt ideale pentru detoxifierea organismului. Au un puternic efect antioxidant si antitumoral, contribuind la prevenirea cancerului de san, de colon si de prostata.
Nutritionistii le recomanda ca fiind o bogata sursa de vitamine si minerale - o lingura de seminte macinate amestecata cu trei linguri de apa echivaleaza cu un ou si are de doua ori mai multi acizi grasi decat pestele! Semintele de in scad pofta de mancare si stimuleaza arderea caloriilor, deci ajuta si la controlul greutatii corporale.
Actioneaza eficient si asupra sistemului digestiv fiind recomandate in caz de constipatie - una-doua linguri pe zi regleaza constipatiile cele mai rebele prin actiunea mecanica asupra intestinului. Datorita mucilagiilor, au actiune emolienta in inflamatiile tubului digestiv sau afectiunile colonului.
Prin continutul important de acizi grasi esentiali, contribuie la scaderea tensiunii arteriale, la reducerea nivelului de colesterol si de trigliceride. Previn formarea cheagurilor de sange in artere, ceea ce ajuta la reducerea riscului de infarct, atac vascular cerebral si boala vasculara periferica.
Sugestii pentru consum: semintele de in pot fi folosite ca orice condiment - pot fi adaugate in cantitati moderate (una-doua lingurite) in cerealele de dimineata, in iaurturi, in salate, pe sandwichuri sau in mancarurile gatite: peste, cartofi, supe, ciorbe, etc.
Simititi deja impulsul sa adaugati la meniul zilnic acest ingredient valoros? Alegeti cea mai buna varianta - bio!
Toata luna august, va asteptam la Pukka Food cu bruschete delicioase cu toping de seminte de in, cu retete simple si savuroase imbogatite cu seminte de in, plus o oferta-indemn de 20% reducere la pachetul de 250 sau 500 de grame!