Ce este GOMASIO

ce-este-gomasio.jpg

GOMASIO este prinicipalul condiment folosit la masa in dieta macrobiotica - acea dieta bazata pe cereale integrale si legume, cu eficienta dovedita in intarirea sistemului imunitar si tratarea diferitelor boli, inclusiv cancerul.

Utilizat in loc de sare, GOMASIO da mincarii un gust absolut delicios. Functioneaza in acelasi timp ca un medicament datorita puternicelor sale proprietati antiacide (este de mii de ori mai eficient decit AlkaSeltzer, de exemplu)

Puteti sa luati o lingura de GOMASIO si sa o mincati direct din palma, sugind-o bine inainte sa o inghititi - imbunatateste digestia si creste instantaneu energia.

Una sau doua linguri de GOMASIO pot inviora rapid o persoana care a consumat prea mult alcool.

Este indicat femeilor care alapteaza, deoarece scade aciditatea laptelui matern prevenind astfel aparitia colicilor.

Folosit in cadrul unei diete bazate pe cereale gatite lent si legume cit mai putin gatite, GOMASIO reduce considerabil aciditatea tractului digestiv si imbunatateste asimilarea hranei, ajutind la vindecarea anemiei, hipoglicemiei, sclerozei multiple, a tuturor afectiunilor inflamatorii cauzate de o dieta acida.
GOMASIO are efect curativ asupra tuturor bolilor de singe, inclusiv diabet si cancer. Consumat zilnic schimba notabil calitatea singelui, fiind o premisa esentiala pentru vindecarea diferitelor probleme de sanatate - un fapt din pacate ignorat de medicina actuala oficiala...

Asadar va invitam sa incercati GOMASIO.

Puteti sa-l preparati dumneavoastra sau sa-l cumparati de la Pukka Food unde o punga de 200g de GOMASIO nemtesc de calitate costa 15 lei.

Iata o reteta clasica macrobiotica pentru prepararea unui GOMASIO elichilibrat:

Folositi 15 parti de susan si 1 parte sare. Aveti nevoie de un suribachi - un mojar japonez cu pistil din lemn care poate fi gasit in anumite magazine naturiste. Nu luati in considerare varianta electrica - ceea ce veti obtine este doar un surogat de GOMASIO.

Prajiti 3 linguri de sare de mare intr-un recipient de fier pina se face gri. Cea mai indicata este sarea de mare Lima uscata la soare - este plina de minerale si mai usor de macinat decit alte sari grunjoase.

Lasati sarea sa se raceasca, ca sa nu va ardeti. Apoi puneti-o in suribachi si macinati-o cit mai fin.

Prajiti 2 cani de susan nedecorticat in acelasi recipient de fier, la temperatura mica, amestecind constant ca sa nu se arda. Prajiti susanul pina cind devin crocant (test: strinse intre degete, semintele fac un mic pocnet).

Apoi macinati semintele puse peste sare. Folositi doar atita presiune cit sa spargeti semintele fara sa faceti din ele o pasta. Aspectul obtinut trebuie sa fie usor si nisipos. Folositi o miscare spiralata, de la baza in sus spre marginile vasului, pentru dreptaci in sens invers acelor de ceasornic, pentru stingaci in sensul lor. S-ar putea sa va ia in jur de jumatate de ora sa zdrobiti tot susanul - faceti-o calm, ca pe un ritual.

Depozitati GOMASIO la loc uscat si rece, intr-un recipient de lemn inchis sau intr-un borcan de sticla cu capac. Nu pastrati la frigider - un mediu umed il va deteriora rapid. In conditii propice, il puteti pastra chiar si 6 luni.

Aciditate scazuta!
Cu drag,
Pukka Food