Chili cu rosii

Durata: 35 min.
Portii: 12
8-10 rosii plus 1/2 cana rosii taiate marunt
1 cana rosii uscate la soare
1/2 ceapa rosie
1/2 cana coriandru maruntit
4 tulpini de telina taiate
2 linguri ulei de masline
2 ardei grasi rosii taiati
3 catei de usturoi
1 lingura zeama de lamaie
sare de mare celtica pentru gust
ardei iute pentru gust
1/2 lingurita chimen
1/4 stafide uscate
1-1/2 cana orz inmuiat 3 zile fara a fi clatit si scurs
1/3 cana ceapa verde tocata
2 varfuri de porumb (optional)
1 lingurita marar
Amestecati in blender 8-10 rosii si rosiile uscate, ceapa rosie, 1/4 cana de coriandru, 2 tulpini de telina, uleiul de masline, 1 ardei gras rosu, usturoiul, sucul de lamaie, sarea de mare celtica, ardeiul iute, stafidele si o cana de apa.
Daca textura amestecului este prea apoasa, pasati 2 morcovi si adaugati-i. Nu amestecati iar.
Clatiti si scurgeti orzul, turnati compozitia in acelasi bol cu orzul si adaugati 1/2 cana de rosii maruntite, 2 tulpini de telina, 1/4 cana de coriandru, 1 ardei gras rosu taiat si 1/3 cana ceapa verde tocata. Pentru a ingrosa chili, adaugati porumbul si mararul.