Detoxifierea spirituala

Scopul final al oricarui program de detoxifiere este puritatea mentala si spirituala, sustinuta si pregatita de detoxifierea organismului.

Asa cum atunci cind ne curatam corpul eliminam toxine, atunci cind ne purificam spiritual ne curatam de energii negative.

De unde provin si cum sunt generati invadatorii ce lezeaza armonia noastra energetica?

Iata o serie de stimuli negativi si de efecte ale acestora (efecte ce cauzeaza la randul lor alti stimuli sau ii intaresc pe cei initiali):

- alimentatia gresita (o dieta bazata preponderent pe carne si alimente ce ingreuneaza sistemul digestiv, supra-alimentarea, mincatul in graba sau la ore tirzii din noapte...)

- abuzul de alcool, consumul zilnic de alcool

- consumul de droguri

- utilizarea abuziva a medicamentelor (pe linga efectele adverse, un medicament induce si intareste convingerea ca sunteti bolnav, lucru care creeaza disconfort psihic, obligandu-va sa va comportati ca atare)

- diverse traume

- visele

- anumiti factori sociali

Efectele cele mai comune ale acestor factori nocivi sint anxietatea, depresia, tristetea, furia, temerile, starea de vinovatie, problemele de concentrare, panica, confuzia mentala...

Mai mult, energia negativa pe care o purtam se poate transforma usor in energie pe care o emanam - poluarea interioara este usor si rapid transmisibila, fara mijloace de oprire si conversie in energie armonioasa. Si acest efect negativ se rasfringe, din pacate, cel mai des asupra celor dragi si apropiati...

Un exemplu al modului in care cauzele determina efectele ce ajung la randul lor sa amplifice cauzele: o alimentatie gresita provoca nemultumiri legate de propria persoana care afecteaza stima de sine. Nemultumirea genereaza momente de furie indreptata impotriva propriei persoane stinse adesea prin abuz si mai mare de alimente sau substante nesanatoase.

Intestinul este bine cunoscut pentru rolul sau in cuprinderea si reflectarea emoţiilor resimtite. O mulţime de trairi negative sunt stocate in mucoasa stomacului şi in toxinele din intestine - nu numai creierul are memorie, fiecare organ si fiecare celula din organism.

Detoxifierea spirituala ne ajuta de fapt sa ne debarasam de blocajele energetice.

Pentru aceasta, in primul rind este necesar sa ne eliberam mintea ca sa putem identifica plagile interioare care creeaza energia negativa sau vidul spiritual.

Gandurile contaminate sunt adesea negate, ignorate sau acoperite cu zgomotele pe care le provocam sau cautam in jur: tv, radio, locuri zgomotoase... O tacere aparent inconfortabila este principalul mod de a ne auzi glasul interior, strigatul de ajutor al sufletului aflat la nevoie. Odata auzit acest glas (sau plans) veti resimti dorinta acuta de a-l elibera din stransoarea in care zace inghesuit.

In urma unei rabufniri necesare, optati pentru o disciplina zilnica contra epuizarii spirituale. Citeva sugestii:

- faceti zilnic minim 10 minute de meditatie activa (puteti invata cum pe www.silvamethod.com)

- renuntati la lucrurile facute din obligatie

- evitati sau rupeti legaturile cu persoanele nocive, care va incarca negativ

- petreceti-va mai degraba timpul cu citiva oameni cu care aveti ce comunica in loc sa va ascundeti de dvs. si sa va depersonalizati in cercuri sociale mari

- faceti-va timp si bucurati-va de activitati si lucruri care va hranesc sufletul

- deveniti constient de sunetele din jur si filtrati-le cu luciditate pe cele care rezoneaza cu fluxul dvs. emotional; alocati-va cateva minute in fiecare zi pentru a asculta si asimila sunete naturale: pasari, vant, ploaie...

- nu evitati singuratatea, ea face parte din procesul de asezare a gandurilor, ideilor, zbaterilor si sentimentelor intr-o ordine armonioasa

- in ciuda ritmului cotidian alert, opriti-va din cind in cind si intrebati-va care este scopul grabei si al activitatilor dvs. zilnice.

- priviti cerul, respirati adinc si incercati sa participati constient la ritmul amplu si cuprinzator al universului pentru a va intelege mai bine locul si rostul

- faceti o sedinta de terapie cranio-sacrala pentru eliberarea de efectele traumelor si emotiilor negative

Luati rindurile de mai sus ca pe un modest indemn spre linistea interioara si regasirea sinelui pierdut.