Despre post si dezintoxicare

despre-post-si-dezintoxicare.jpg

Curatenia exterioara a corpului este deja un reflex social. Sa te speli, sa mirosi bine, sa te imbraci curat, sint lucruri de la sine intelese. Pare insa ciudat sa te gindesti la interiorul tau ca la un spatiu fizic de a carui curatenie si buna stare esti direct raspunzator.

Postul este curatenia interioara la propriu. Este in aceeasi masura un exercitiu spiritual si un exercitiu de vointa. Presupune sa controlezi instinctul de a-ti potoli foamea printr-o strategie: ce, cind si de ce maninc? Intr-adevar o preocupare in plus, dar nicidecum o pierdere de timp - o investitie nepretuita in sanatate pe termen lung.

E indicat sa cunosti citeva principii generale: proteinele se gasesc in nuci, alune, soia, fasole, mazare, ciuperci, quinoa. Carbohidratii sint furnizati de legume, fructe si cereale integrale, iar grasimile de nuci, alune, seminte de in, masline, cocos, avocado, ulei de masline, de rapita, de floarea-soarelui.

E important sa consumi zilnic alimente crude - macar 30% din total si sa bei cel putin doi litri de apa - fara sa pui la socoteala alte lichide.

E precaut sa nu exagerezi cu cartofii, orezul, fainoasele daca ai o activitate fizica redusa.

E util sa aduni o colectie apetisanta de retete vegan. Sau sa-ti dai friu liber imaginatiei si sa combini creativ alimentele.

E necesar sa-ti faci un stoc linistitor de produse de post astfel incit ispita sa nu se infiltreze. Dar asa cum nu poti sa faci curatenie cu o cirpa murdara, nu poti sa-ti cureti corpul cu mincare impura. Cum majoritatea produselor conventionale de post contin aditivi si uleiuri hidrogenate daunatoare, va asteptam la Pukka Food. Cu zeci de feluri de boabe si cereale, germeni, alge, fainuri, miere, dulceata, gem, crema de ciocolata pe baza de roscove, produse din soia, lapte de orez, paste si pateuri vegetale, biscuiti sanatosi, fructe uscate si proaspete, supe si sucuri de fructe si legume. Si multe altele care fac postul simplu si placut.

P.S. Din 20 noiembrie Pukka Food este magazin certificat ecologic.