Despre consumul de germeni

despre-consumul-de-germeni.png

Cum ar fi sa introduceti in dieta dumneavoastra curenta germenii - acele plante mici, crescute din semintele oricarei forme vegetale atunci cind sint puse in apa?

Probabil ca pentru unii, mai ales pentru cei obisnuiti mai degraba cu snitelele si chiftelele de porc combinate clasic cu piureu sau cartofi prajiti, propunerea suna, la o prima vedere, revoltator sau de-a dreptul periculos.

Dupa un moment de respiro si mai multe informatii pertinente, speram sa priviti germinarea ca pe o mica excentricitate care merita macar o incercare.

Ideea cheie este ca toate semintele si boabele cu capacitate germinativa au incorporata o mare cantitate de energie nutritiva necesara pentru a crea noi plante.

De aceea, germenii sint un aliment superconcentrat, cu un continut imens de vitamine, minerale, proteine, enzime si fibre, plus doi acizi nucleici "anti-imbatrinire", toate livrate in cea mai usor digerabila forma.
(de exemplu, in timpul germinarii, continutul in vitamina B a boabelor de cereale se multiplica de 50 de ori)

Consumul regulat de germeni imbunatateste digestia si intareste spectaculos sistemul imunitar. Daca raciti des sau sinteti predispus la infectii ar trebui sa va ginditi serios la asta.

Aveti nevoie doar de:
- seminte si boabe de buna calitate
- un germinator (cumparat sau improvizat)
- apa
- lumina
- putina atentie pentru a stropi germenii de doua ori pe zi

Puteti germina: lucerna, linte, quinoa, mazare, hrisca, griu, orz, fasole adzuki sau mung, naut, seminte de floarea soarelui, broccoli, mei, etc.

Dincolo de aportul nutritiv considerabil, veti avea salata verde foarte proaspata la dispozitie in orice moment al zilei si al anului.

In afara de salate, unde pot fi folositi cu creativitate in orice combinatii, puteti adauga germenii la sfirsit, in supele fierbinti, pentru un plus de prospetime si savoare sau ca toping pentru alte feluri de mincare.

Daca aveti copii, veti constata ca este pentru ei o fascinanta lectie de biologie pe viu. Unii vor fi cu siguranta tentati sa guste, asa ca paleta lor de optiuni alimentare se va imbogati cu una valoroasa.

Daca simtiti deja chemarea germinarii, la Pukka Food gasiti tot ce va trebuie: seminte felurite, mix-uri de seminte de incoltit in 3 sau 6 zile, germinatoare si o carte care va dezvaluie cele mai intime secrete ale acestei preocupari sanatoase si amuzante.

Germinare placuta!

P.S. Cum ar fi ca data viitoare cind prajiti chiftele sa le optimizati cu o salata proaspata si suculenta de hrisca in loc de cartofi?