Profil de producator - Paste BIO Made in Romania

profil-de-prod-bio-made-in-rom1.gif

S-a intimplat in Romania, aceasta tarisoara bulversata si surprinzatoare: dupa douazeci de ani de cautari si cercetari spirituale, un roman cu nume maghiarizat s-a apucat sa faca paste fainoase si pastele cu pricina au iesit deosebite.

 

profil-de-prod-bio-made-in-rom2.jpgAngajat intr-o brutarie din Irlanda de Nord, omul nostru special - pe numele lui Marius Gabor - a constatat cu mirare ca un anumit soi de paste - pastele ecologice - se pot face doar cu faina si apa de izvor (fara praf de oua sau alti aditivi) .

Fascinat, antroposoful calator a deprins mestesugul si s-a intors grabit la Deva unde si-a vindut casa, s-a indatorat si a pus la cale impreuna cu vrednica lui sotie o afacere temerara: prima fabrica de paste ecologice romanesti [v.  film 4 min].

Si-a botezat frumos intreprinderea dupa crezul si numele copiilor lui (Petrasbio) si, printre cursuri de tehnici meditative si proiecte de cercetare spiritual-stiintifica, a inceput sa faca paste. Paste din faina de griu ecologic luata de la tarani, dar nu orice fel de griu, ci griu spelta - cel mai vechi, mai hranitor si mai pretios dintre toate. Si nu oricum, ci cu multa munca manuala astfel incit coca din care sint facute pastele sa nu fie incalzita la mai mult de 30 de grade si sa-si pastreze intacte nenumaratele calitati nutritive.

Si uite-asa, undeva la intersectia dintre dragostea pentru natura, cunoasterea antroposofica si nevoia de ancorare in concret si prezent s-au nascut tagliatellele spelta simple, cu boia, cu spanac, cu busuioc, melcii, spiralele si taiteii Petrasbio.

La Pukka Food vindem (si mincam) cu placere aceste produse reusite de mai bine de un de zile. Daca inca nu le-ati cunoscut, veniti la Pukka Food de 1 decembrie. In stil neaos postmodern, va asteptam cu tagliatelle cu busuioc 100% romanesti la superoferta si tuica fiarta cu cuisoare.

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa. Numai ca nu e o poveste, e de-adevaratelea. www.petrasbio.ro daca nu credeti.