Burgeri Raw "gradina insorita"

Pregatire: 4-8h pentru deshidratare
Durata: 45 min. (sos ciuperci 15 min.)
Portii: 6
6 linguri seminte de in, macinate in rasnita de cafea electrica
3/4 cana de apa
2 cani seminte de floarea soarelui macinate in rasnita de cafea
2 cani pulpa de morcovi (4-6 morcovi cu suc)
1 cana telina tocata fin
3/4 cana ceapa tocata fin
4 linguri de patrunjel tocat fin
4 linguri de tamari, nama shoyu sau 1 lingurita de sare de mare celtica plus 1 lingura de apa
frunze de varza (pentru chifle)
sos de ciuperci
Faceti piureul de morcovi intr-un storcator de legume.
Intr-un blender, amestecati semintele de in macinate si apa. Turnati amestecul intr-un bol. Clatiti imediat blenderul inainte sa se ingroase restul de compozitie.
Intr-un bol de marime medie, puneti laolalta piureul de morcovi, semintele de floarea soarelui macinate, telina, ceapa, patrunjelul, ardeiul rosu si tamari. Adaugati semintele de in si amestecati puternic. Adaugati mai multa apa daca este necesar pentru a da consistenta.
Portionati compozitia in 6 chifle. Deshidratati chiflele timp de 4-8 ore sau lasati-le la soare pana se incalzesc. Serviti-le impachetate in Frunze de varza sau faceti mingiute si serviti-le cu sos de rosii sau sos de ciuperci.
*sosul de ciuperci: marinati timp de 1-8 ore urmatoarele ingrediente: 2 cani de ciuperci Portobello taiate marunt, 1 lamaie zemoasa, 1 ceapa mica taiata marunt, 6 tulpini de telina, 1 catel de usturoi maruntit, 1/2 lingurita boia de ardei. Mixati ingredientele intr-un blender pana cand devin o pasta gustoasa.